Peuterspeelzaal

 

De peuterspeelzaal van Kindcentrum de Waterlelie is voor peuters van 2 tot 4 jaar. Er zijn in IKEC de Waterlelie meerdere peutergroepen waar we kinderen een plaats kunnen bieden. Peuters kunnen vanaf 2 jaar geplaatst worden.

Met een ontwikkelingsstimulerend programma bereiden wij de kinderen spelenderwijs voor op de basisschool. Het programma waarmee we werken heet Piramide, het biedt allerlei onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van de opgroeiende peuter, bijvoorbeeld Mensen, Verkeer, Huis of Kleding.

Elk jaar staan deze thema’s op het programma steeds passend bij de leeftijd en ontwikkeling van jonge kinderen. Dit doen wij aan de hand van het aanbieden van allerlei activiteiten, spelletjes en liedjes. Peuters mogen vanaf 2 jaar starten op een peutergroep, met het aanbieden van activiteiten vanuit Piramide starten we vanaf 2,5 jaar oud. 


Kindcentrum de Waterlelie heeft vier peuterspeelzaalgroepen. Op iedere groep werken twee vaste pedagogisch medewerkers die speciaal zijn opgeleid voor het VE-programma Piramide. Daarnaast krijgen de groepen extra ondersteuning van een groepshulp.

 

Peuterspeelzalen vallen onder de Wet Kinderopvang, dit wil zeggen dat ouders die werken/studeren recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Voor meer informatie en/of aanmelden klik op deze link.